Zoeken in deze blog

zaterdag 17 augustus 2013

Brownies

Voilà, het is officieel. Ik heb voor het eerst in mijn leven brownies gemaakt! Hieronder vind je het recept. Het is helemaal niet moeilijk, anders zou het bij mij nooit gelukt zijn. Probeer het eens uit zou ik zeggen!

Benodigdheden voor ongeveer 15 brownies:
  • 180g boter ( plus wat extra voor in de bakvorm)
  • 80g bloem
  • 180g suiker
  • 3 eieren
  • 200g pure chocolade
Bereiding:
  • Beboter een bakvorm van ongeveer 20 bij 30 cm.
  • Smelt de boter in de microgolfoven of op een laag vuurtje.
  • Vermeng de suiker met de gesmolten boter.
  • Klop hier een voor een de eieren door.
  • Meng de bloem erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. (Hierbij gebruik je 2 pannetjes. Het ene vul je met water en maak je warm op het vuur. Het andere vul je met de chocolade en hou je in het warme water.)
  • Vermeng de chocolade met het deeg. Je kan ook nog wat extra brokjes chocolade in het deeg doen.
  • Giet het deeg in de bakvorm en bak 40 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen en snijd in rechthoekige brownies.
  • Voor de presentatie kan je nog wat chocolade smelten en erover gieten.
  • Tip: De brownies zijn het lekkerst als ze warm zijn!
Veel geluk ermee!


Bron: 5 ingrediënten 1 gerecht, Standaard Uitgeverij



Geen opmerkingen:

Een reactie posten